konstnären Jerry Anderson

konstnären Jerry Anderson

Om Jerrys sida

Konstnären Jerry Anderson, född 1939 i Arvika, avled i sitt hem i Olofstorp utanför Göteborg den första februari 2013, omgiven av hustrun Malou och döttrarna Cajsa och Stina.

På denna blog samlar vi information och bilder om Jerry.
Om du har något du vill dela med dig av - en bild på en tavla du äger, en anekdot om Jerry, ett minnesord, ... så kan du mejla cajsa.lisa.anderson () gmail.com
(och om du tycker att något skall tas bort så hör av dig)

Recension Paletten 1974

Skrivet om JerryPosted by Cajsa Lisa 18 Nov, 2013 19:06:37

” Jag fick det norska ordet maling på tungan när jag kom in på Jerry Andersons utställning på Galleri 69 – detta blanka, feta, friskt luktande ord, som vi inte har på svenska. Jerry Andersons färg är just sådan: påsmockad i saftiga stråk och klickar, och oskuldsfullt lysande, nästan som barndomens glansbilder. Han sätter marsipanskärt mot monastralblått utan att blinka, dränker hela landskap i sol som i skirat smör, eller breder på vågkammar som majonnäs. Men färgen sjunger och spelar lika härligt friskt vad han än gör med den. Ibland skräller det till av schiölerska tongångar med vitt, vitgult och violett i en strandkant – annars tycks Jerry Anderson inte ha tid att vara annat än sig själv. Ett minne av hans tidigare, miniatyrartat detaljrika måleri dyker upp i några blomsterstycken, men med akryltorkan ersatt av oljefrodighet. I nästa ögonblick kammar han vågor eller staplar upp skära fjäll vid Lofoten. En uppfriskande generös utställning. ”

Ur Paletten, nr 1 1974 s. 40, Recension av Tord Baeckström  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.