konstnären Jerry Anderson

konstnären Jerry Anderson

Om Jerrys sida

Konstnären Jerry Anderson, född 1939 i Arvika, avled i sitt hem i Olofstorp utanför Göteborg den första februari 2013, omgiven av hustrun Malou och döttrarna Cajsa och Stina.

På denna blog samlar vi information och bilder om Jerry.
Om du har något du vill dela med dig av - en bild på en tavla du äger, en anekdot om Jerry, ett minnesord, ... så kan du mejla cajsa.lisa.anderson () gmail.com
(och om du tycker att något skall tas bort så hör av dig)

Recension Värmlands Folkblad 1978

Skrivet om JerryPosted by Cajsa Lisa 18 Nov, 2013 19:02:26

”Jerry Anderson är en kolorist av i dagsläget ganska annorlunda slag. Sällan ser man idag ett så totalt uppgående i färgen hos en realistisk och naturalistisk målare som den man mäter i hans dukar. […..] Det är naturbilder från det svenska landskapet, stränder, sommar- och vintervyer. Människor ser man inte, men väl spåren efter dem – bebyggelse, en vägbom, en båt etc. Deras närvaro är alltså påtaglig. Men frånvaron av mer substantiella varelser betyder nog ingenting särskilt i Jerry Andersons måleri. Jag föreställer mig att han helt enkelt vill förmedla naturupplevelser. […..] Och i det avseendet har Jerry Anderson förvisso åtskilligt att komma med – hans målningar utstrålar en intensiv kraft av det han upplevt.”

Ur Värmlands Folkblad 18/2 1978, Recension av Charles Kassman  • Comments(0)//jerryanderson.cajsalisa.net/#post51