en liten jävla blogg typ

en liten jävla blogg typ

Varför en liten jävla blogg?

För att jag kan skriva, och du har ABW (AllButWorking) syndrome.
Eller kanske för att jag har ABW syndrome och du kan läsa.
Eller helt enkelt bara för att alltid retar det någon.

Bloggen har upphört - men Tant Tristiana har startat en egen blogg för sin livsstilskonsultation
- som du hittar på:
livsstilskonsultation.cajsalisa.net

avancerade area-uträkningar

Madrid...Posted by Cajsa Lisa 09 May, 2009 15:47:55
Det jag egentligen satte mig för att skriva om när jag råkade grotta ned mig i tvilling-genetik i förhållande till mostrar (den förra posten alltså) var ett helt nytt sätt att räkna ut area, t ex på spanska lägenheter. Jag är som de närmast sörjande vet dyskalkyliker, så kanske blir det något fel i uträkningarna här, men ekvationen kan vara rätt, även om den inte är helt logisk.

Om man hittar en lägenhet på en spansk sajt och tänker oh men det var ju ett schysst kvadratmeterpris på en lägenhet - så är man svensk. 66 m2 betyder inte som man skulle kunna tro att lägenheten är sådär en rektangulär 6 * 11 m eller kanske drygt 8 * 8 m eller kanske nästan 9,5 * 7 m eller vad man nu kan komma på. NEJ NEJ NEJ FEL!!

Exakt vad lägenheten har för mått är helt godtyckligt, men om man mäter den och sedan räknar på hur många grannar man har och sedan bryter sig in och kontrollerar hur deras mått ser ut så kan man få fram intressanta siffror som man sedan kan försöka komma på hur de kan ha räknats ut. Eventuellt kan man skita i grannarnas kvadratmeter. Jag tror nog det efter att ha tänkt efter. Men man kan inte vara helt säker.

Om jag har hajjat rätt så innebär min lägenhetsstorlek på 66 m2 att jag har sådär en 3 * 9 = 27 m2 att möblera och röja på. Men jag har rätt att utnyttja 39 m2 av resten av huset. Jag TROR att mina extra 39m2 är det totala antalet m2 yta utanför lägenheterna dividerat med antalet grannar - och de är jävligt många - men det skulle innebära att det finns en jävla massa yta som jag inte hittat ännu.

Hittills har jag utnyttjat den väldigt stora ingången och trappan upp till hissen, någon dm2 av en brevlåda (den kanske skall räknas in i ytan för min lägenhet förresten?), en nästan 2 m2 hiss, några meter korridor samt en liten bit av en soptunna. Det MÅSTE finnas mer utrymme jag kan utnyttja. Eller så är ekvationen ännu mer komplicerad.
Den ena hissen går också till några mystiska undervåningar. Kanske jag har rätt att ta en liten promenad i ett garage? Det verkar finnas en yta på gården med bänkar och några växter. Kanske kan jag annektera en m2 bänk? Och ett litet träd?

  • Comments(0)//bloggen.cajsalisa.net/#post53