en liten jävla blogg typ

en liten jävla blogg typ

Varför en liten jävla blogg?

För att jag kan skriva, och du har ABW (AllButWorking) syndrome.
Eller kanske för att jag har ABW syndrome och du kan läsa.
Eller helt enkelt bara för att alltid retar det någon.

Bloggen har upphört - men Tant Tristiana har startat en egen blogg för sin livsstilskonsultation
- som du hittar på:
livsstilskonsultation.cajsalisa.net

Svar: Kaffe?

LivsstilskonsultationPosted by cajsa_lisa 18 Jan, 2009 16:25:11
Men snälla du, självklart behöver du ha kaffe hemma! En dag kanske du ändå får oväntat besök. Och har man en gång fått besök av tv-pejlarn och börjat betala sin avgift så kommer tydligen Körslaget från TV4 hem och repar hos dig - helt utan förvarning!

Att kaffet blir gammalt kan förebyggas. Vissa föredrar det frystorkade snabbkaffet som kan köpas från NASAs webshop - endast kallt vatten tillsätts, därefter sker någon slags himla fiffig kemisk reaktion (väldigt hemlig) , och HÄPP så har du varmt kaffe, inklusive sugrör. Förutom att detta kaffe inte är av känt svenskt märke, så tycker jag dock att det är onödigt att sponsra NASA. Mitt tips är istället att du kokar några koppar kaffe (i förekommande fall tillräckligt för en större kör) och fryser in. Någon gång om året bör kopparna bytas, men i princip kan du alltid ha färskt kaffe hemma.

Ett betydligt större problem är kaffemjölken. Mjölk blir inte alls lika bra infryst. som kaffe. Långtidshållbarhetsmjölk finns att köpa, men den håller sällan mer än några månader, även om du har den i kylskåpet. Mjölkpulver är ett bra alternativ, även om det är jävligt äckligt. Här gäller det dock att se upp - alla tycker inte att det är äckligt. Många små baggar har trivts och frodats i torrmjölk. Ett sätt att förebygga detta är att med jämna mellanrum, varannan månad eller så, frysa in torrmjölkspaketet någon vecka, så alla små ägg dör. I princip är baggarna kvar, men de är så små att de inte syns, och de ger ett bra proteintillskott.

Självklart finns det också mjölk i NASAs utbud. De har troligen ett än större proteintillskott, men av mer syntetiskt slag. En varningens ord är på plats; en NASA-portion mjölk räcker inte till en hel gosskör. Om förpackningen efter några år blir smutsig så kan den däremot läggas en vända i antingen disk- eller tvättmaskinen, vilket kanske kan ses som en fördel.


  • Comments(0)//bloggen.cajsalisa.net/#post2